Marit Mooiman-Jacobs werd geboren in Leiden waarna ze verhuisde naar het eiland Goeree Overflakkee en het plaatsje Oude Tonge. Haar jeugdjaren groeide ze op in Brabant rondom Breda om in 1997 te verhuizen naar Zuid-Limburg.

Marit heeft gestudeerd aan de Kunstacademie Sint Joost te Breda en heeft de Vrije Pabo gevolgd in Zeist. Haar creatieve kant werd daar verder geboetseerd en verfijnd.

Vanaf haar 12de ontwierp en vervaardigde Marit sieraden om op haar 25ste te starten met 3 x per jaar een bescheiden collectie te ontwerpen en zelf te vervaardigen. In 2003 is Marit workshops gaan geven vanwege de veelheid aan opdrachten die zij kreeg in het vervaardigen van sieraden. Ze liet het de dames voortaan zelf maken onder haar begeleiding en dat vond Marit eigenlijk nog leuker.
Naarmate de tijd vorderde kreeg Marit steeds meer ideeŽn ook buiten de sieradenvormgeving om. Zo kreeg textiele werkvormen weer een plaats in combinatie met het recyclen van kleding vervaardigd uit natuurlijke stoffen zoals wol, linnen, katoen, zijde, bamboe, jute, ramie, hennep etc.

Hieruit ontstond ook het werken met textiel en een textielverharder waarmee je sculpturen, beelden maar ook sieraden kunt maken.